Ook de Belgian Cats zijn klein begonnnen :-)

Ook de Belgian Cats zijn klein begonnnen :-)

Wow, ik wil later ook bij de Belgian Cats !

We waren allemaal redelijk onder de indruk van de prestaties van onze Belgische Basketballdames. Wat een team, wat een inzet, wat een toffe sport… En dan komt de vraag wel eens op bij meisjes én jongens (of bij hun ouders), om zelf ook te beginnen basketten. Dat kan bij Amon Jeugd Gentson!

En wel op deze drie manieren…

  • voor jongens en meisjes van 5 tot 10 jaar is er de Start To Basket - Multimove, waar kinderen spelenderwijs bewegingsleer en balgevoel aanleren o.l.v. begeleiders. Deze “Start to Basket” gaat door elke zondagochtend in de Bollekensschool (Neermeerskaai 2 – 9000 Gent), waarbij de kinderen opgedeeld in groepjes die trainen naargelang de leeftijd en/of niveau. Geïnteresseerden kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met Aurélie Bourda, via mail multimove.gentson@gmail.com.

  • je kan je dochter (of zoon) van 6-7 jaar (U8) of 8-9-10 jaar (U10) ook hier meteen inschrijven bij onze club. Zo kan hij of zij zelfs meteen aansluiten bij de lopende trainingen én de competitie: in deze ploegjes is er immers nog wat plaats. Voor oudere speelstertjes (10-14 jaar, U12 en U14 meisjesploegen) is er momenteel een wachtlijst. Maar laat toch je interesse blijken, zo houden we jullie op de hoogte van startmogelijkheden bij Amon Jeugd Gentson.

  • voor jongen én meisjes van 6 tot 14 jaar (U8-14) zijn er ook onze fantastische vakantiestages (herfst/kerst/paasvakantie en een '“Girls Only-stage tijdens de krokusvakantie). Deze stages worden begeleid door gecertifieerde coaches van Amon Jeugd Gentson en door spelers van onze seniorenploegen. Een ideale manier om kennis te maken met basket én met onze club, zowel voor onervaren als voor meer ervaren speelsters… Inschrijven kan hier!

De Amon Jeugd Gentson vakantiestages: een keitoffe ervaring…

De Amon Jeugd Gentson vakantiestages: een keitoffe ervaring…

De vakantiestages gaan steeds door in de Sporthal in de Leopoldskazerne (Charles de Kerckhovelaan (ingang Kunstlaan 32, klein poortje), 9000 Gent.) behalve deze tijdens de kerstvakantie, die doorgaat in Sporthal Bourgoyen (Driepikkelstraat 30, 9030 Mariakerke).

Tijdens de herfstvakantie is het thema bv.: individual skill development en transfer naar de wedstrijdsituatie...

Er zijn stages voorzien tijdens de

  • Herfstvakantie: 29/10, 30/10 en 31/10

  • Kerstvakantie: 2/01, 3/01 en 4/01 

  • Krokusvakantie: “Girls Only”: 4/03, 5/03 en 6/03

  • Paasvakantie: 8/04 tem 12/04 (een hele week) 

De prijs voor deze basketballstages bedraagt:

  • 3 dagen = 75 euro voor leden, 90 euro voor niet-leden

  • 5 dagen = 125 euro voor leden, 145 euro voor niet-leden

 
 
AMON_Dribble_logo-01.png

Introducing Amon Dribble

Zet je schrap voor een verfrissend spektakel! Speels bier vol karakter, met citrus als sprankelende spelverdeler. Gebrouwen met een dream team van ingrediënten. Een slam dunk voor je smaakpapillen. Game On? We serveren ‘m koel en naast het veld. En de opbrengst? Die gaat integraal naar onze jeugdwerking... Schol!

Vanaf het weekend van Balls & Glory hebben we dus ook een nieuw huisbier in onze kantine. Speciaal gebrouwen en geschonken door Amon om onze nieuwe naam Amon Jeugd Gentson kracht bij te zetten en bijkomende opbrengsten te genereren om onze jeugdwerking te verbeteren en nieuwe initiatieven op te zetten. 

Amon Dribble wordt lokaal gebrouwen door De Wilde Brouwers en met dank aan De Facto voor de ontwikkeling van het frisse en aantrekkelijke logo van Amon Dribble. De naam voor het bier kwam trouwens tot stand na een één-tweetje met Johan Eeckhout.
Goeie bal, Johan!